Thette med familj

The Hunger Games

Publicerad 2013-02-23 13:06:31 i film, underhållning,

I nationen Panam i distrikt 12 lever en 16årig tjej vid namn Katniss Everdeen tillsammans med sin mamma och lillasyster Primrose. Varje år direktsänds Hungerspelen över hela nationen. Ett spel där 2 ungdomar i åldrarna 12 till 18 år får delta från varje Distrikt. 
De lottas fram och de två utvalda skickas till huvudstaden Capitolium där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut, men bara den sista som överlever tävlingen får återvända hem.
 
Det namn som dras i lottningen i distrikt 12 är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats.
 
Filmen är baserad op Suzanne Collins bok "Hungerspelen". Den första boken i en triologi.
De andra två böckerna "Fatta eld" och "Revolt" ska ju också bli film.
Har läst att "Fatta eld" beräknas komma ut på bioduken i November 2013.
 
 
 
Jag tyckte att den här filmen var ganska bra. Jag har ju inte läst boken så hade inga stor förväntningar på den. Hade ju hört att den fått bra kritik och så det var väl allt.
Visst gillade jag filmen, och storyn i den men jag tyckte nog att slutet av filmen kändes ihop kastat som om de var slut på tid liksom, hade de gett filmen kanske 15 minuter till så tror jag att den hade fått ett bättre slut.
 
Men ja den är helt klart sevärd och jag skulle nog säga att jag ger den 4 av 5 i alla fall.

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2013-02-23 18:28:56

Läs boken den är mycket bättre :)

Svar: Det ska jag någon gång, får väl lägga till den på min boklista som börjar bli riktigt lång nu haha
Thette

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thette

Ensamstående 2 barnsmamma med barn varannan vecka. Lever själv med Diabetes typ 1 och har en son med särskilda behov. Livspusslet är inte alltid lätt att få ihop, man gör det bästa man kan. Det här är vårat liv i mina ord.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela